Preskoči ukaz traka
Preskoči na glavno vsebino
Vpis

Skip Navigation LinksEn-projekt

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

Raziskovanje in načrtovanje platforme za izdelavo personaliziranih vsebin na pametnih urah - Watchface Generator

PEDAGOŠKI MENTORJI
dr. Borko Bošković (FERI UM), mag. Matej Rus (EPF UM)
DELOVNI MENTORJI
Luka Topolovec (Drugi Vid d.o.o.), Kristijan Pukšič (Incepto d.o.o.)
ŠTUDENTIŽiga Mlakar (EPF UM), Tilen Kotnik (FERI UM), Rok Lesjak (FERI UM), Rok Novak (FERI UM), Adel Bureković (FERI UM), Tomaž Stoiljković (FERI UM), Damijan Račel (FERI UM), Dejan Skledar (FERI UM), Žan Skamljič (FERI UM), Andrej Hudrap (FERI UM)
TRAJANJE1. 2. 2015 - 31. 7. 2015
VREDNOST PROJEKTA
28.560 EUR

Trg: Na svetu je trenutno (april 2015) okrog 3 milijone pametnih ur. Analitiki predpostavljajo, da bo trg pametnih ur narasel na približno 100+ milijonov prodanih naprav v naslednjih 5 letih.

Projekt:  Platforma za izdelavo personaliziranih vsebin omogoča enostavno kreacijo različnih t.i »urnih slik« v ang »watchfacov«, ki prikazujejo različne podatke kot so čas, datum, vreme, lokacija.. in so zmeraj vidni na zaslonu pametne ure. Uporabnik si lahko izdelek načrtuje preko spletnega vmesnika in ga preko telefona pošlje na pametno uro.

Cilj projekta: Da se študentje spoznajo z najnovejšo tehnologijo, pridobijo delovne izkušnje in izkušnje dela v skupini. Namen je tudi bil postaviti temelje za nadaljni razvoj platforme znotraj podjetij Drugi Vid d.o.o. in Incepto d.o.o. 

Več info: http://www.watchfacegenerator.com/ ali luka@watchfacegenerator.com

FERI Raziskovanje in načrtovanje platforme.png

Najbolj napreden ustvarjalec »Watchfacev« do sedaj. Deluje po principu WYSIWYG

2015 Univerza v Mariboru | Prijava za urednike
»Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, 1. razvojne prioritete »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti« ter prednostne usmeritve 1.3. »Štipendijske sheme«, v okviru potrjene operacije »Po kreativni poti do praktičnega znanja«.